بهشت ارغوان | حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

بهشت ارغوان | حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها

ختم صلوات

ختم صلوات به نیت سلامتی و تعجیل در ظهور امام زمان (عج الله تعالی فرجه الشریف)

طبقه بندی موضوعی

متانت زن در مقابل نامحرم، با حضور حضرت زهرا در جامعه و صحبت با دیگران، چگونه قابل جمع است؟

درباره حضور حضرت زهرا سلام الله علیها در جامعه و گفتگوى حضرت با مردان، خبرهاى متعددى رسیده، مثلاً در بعضى روایت ها نقل شده که حضرت براى گرفتن حقوق پایمال شده ى خود به نزد دستگاه حکومتى وقت مى فت و از حقوق خود و فرزندانش دفاع مى کرد. یا در خبر دیگرى مى خوانیم حضرت براى ایراد خطبه در مسجد حضور مى یابند و خطبه اى معروف بیان مى کنند که تاریخ نویسان آن را ثبت و ضبط نموده اند. یا بعضى اخبار حاکى از آن است که حضرت سلام الله علیها با بعضى صحابه پیامبر گفتگوهایى داشته اند.

اگر بتوانیم ویژگى هاى حضرت زهرا سلام الله علیها را که نمونه یک انسان کامل است تبیین و تشریح کنیم، حضور حضرت در جامعه براى ما شگفت انگیز و غریب نخواهد بود. عفّت که خصوصیّت بارز یک زن مؤمنه است، به معنى پرده پوشى، پرواپیشگى، پاکدامنى، پارسایى و بلندطبعى مى باشد. عفّت جلوه هاى گوناگونى دارد و ما مى توانیم ظهور آن را در سه بخش اندیشه، گفتار و رفتار ملاحظه کنیم.

- عفّت در اندیشه؛ یعنى دورداشت فکر از عرصه هاى آلوده و ناهنجار.

- عفّت در گفتار، در اینجا سه موضوع مطرح است:

آهنگ و آواى سخن؛ رعایت ادب و عفت در کوتاهى یا بلند بودن آوا و آهنگ صدا، مورد تأکید اخلاق اسلامى است.

کیفیت القاء؛ سخن نازآلود و عشوه آمیز با نامحرمان، بى تردید از نمادهاى بى عفّتى در گفتار است تا جایى که خداوند به زنان پیامبر (ص) مى فرماید: با ناز سخن مگویید تا آن کس که در دلش بیمارى است طمع نورزد.

درون مایه ى سخن؛ محتواى سخن ممکن است خوشایند و دل ربا، یا ناخوشایند و دل گیر باشد. فرهنگ افتخار آفرین اسلام، براى حراست از عفّت در کلام و گفتار، با سخنانى که از حریم عفت دور است به مبارزه برخاسته است. مثلاً پیامبر مکرّم (ص) در روایتى مى فرماید: «هر کس با زنى که همسرش نباشد (نامحرم باشد) شوخى کند، خداوند براى هر واژه اى که در دنیا بر زبان رانده است، هزار سال او را زندان خواهد کرد»

- عفت در رفتار؛ شامل عفّت در پوشش و عفت جنسى است که مسأله حجاب در دین اسلام، همان عفّت در پوشش است. زن مسلمان پوششى را برمى گزیند که با هویت دینى، هنجارهاى اخلاقى و شخصیت والاى انسانى و ارزش هاى اجتماعى اسلام سازگار باشد.

عفت جنسى در فرهنگ اسلامى جلوه هاى زیر را در بردارد:

پرهیز از نگاه آلوده

خلوت نکردن با نامحرم

تماس بدنى نداشتن

نداشتن تجلّى تحریک آمیز در جامعه

گریز از عوامل تحریک آمیز

همه ى این پرهیزها به عنوان پاکدامنى آمده است.

ره آورد عفّت، آرامش روحى، سلامت جسمانى، سلامت اخلاقى، سلامت نسل، پایدارى جمال و زیبایى، پایدارى خانواده، امنیت اجتماعى و پاک نامى است.

اگر زن مؤمنه و مسلمان متصف به اوصاف ذکر شده گردید و اخلاق و رفتار خود را بر طبق اخلاق اسلامى تطبیق نمود، و بعد در مواقع ضرورى، در بین مردم (اعم از زن و مرد) حضور پیدا کرد، نه تنها عیبى ندارد، بلکه نشان دهنده ى تقوا و پرهیزکارى در بُعد روابط اجتماعى مى باشد و نیز همه موظفند این مسائل را در ارتباطات اجتماعى مراعات نمایند.

آرى حضرت زهرا سلام الله علیها گاهى در جامعه و در بین مردم حضور مى یافت، اما این حضور و ظهور حضرت، تبلور و نماد ایمان و تقوا بود و به همین دلایل است که ایشان شایستگى آن را دارد که نمونه و الگوى انسان ها تا روز قیامت باشد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

خـــانه | درباره مــــا | سرآغاز | لـــوگوهای ما | تمـــاس با من

خواهشمندیم در صورت داشتن وب سایت یا وبلاگ به وب سایت "بهشت ارغوان" قربة الی الله لینک دهید.

کپی کردن از مطالب بهشت ارغوان آزاد است. ان شاء الله لبخند حضرت زهرا نصیب همگیمون

مـــــــــــادر خیلی دوستت دارم