زندگی کوتاه زهرای مرضیه علیها السلام برکات بی شماری را به دنبال داشت، برکات معنویش سراسر تاریخ اسلامی را فرا گرفت، حکایت های پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه اهل بیت علیهم السلام از رفتار خداپسندانه اش بالاترین مدرسه انسان سازی آنان بود، مفسران ژرف اندیش در ذیل سوره کوثر، فاطمه علیها السلام و فرزندانش را مصداق حقیقی کوثر - خیر کثیر - دانسته اند (1)، که خداوند آنها را به پیامبرش عنایت کرد پس نمی توان برکات وجودی فاطمه علیها السلام را تنها منحصر در امور معنوی دانست، عملکرد و سیره پیامبرگونه اش در امور مادی و معنوی هر دو برکت را به دنبال داشت. او در باب صدقات و موقوفات برترین بانوی جهان بوده و هست، هر چه را مالک بوده بر اساس سیره پدر بزرگوارش تقدیم به فقراء و مستمندان می نمود و علاوه بر کمک های مقطعی کمک های جاویدان و مستمری - موقوفات و صدقات - داشته است.
علامه مجلسی (ره) می گوید:
سید بن طاووس (ره) رو به فرزندش نمود، گفت: پسرم! موقوفات و صدقات جده ات فاطمه زهرا علیها السلام همانند العوالی - حیطان سبعه - و... از اموالی بود که رسول خدا صلی الله علیه و آله آنها را بدون جنگ و درگیری مالک گردید و کسی در آن شریک نبوده و ملک خالص آن حضرت شد و «فیء» محسوب شد. بعداً پیامبر خدا صلی الله علیه و آله آنها را در زمان حیات خویش به دخترش به صورت هبه (بخشش) واگذار کرد. فاطمه علیها السلام هم آنها را در راه خدا وقف نمود و سپس «موقوف علیهم» - کسانی را که می توانند از آن موقوفات استفاده نمایند - مشخص کرد.
سپس سید بن طاووس (ره) اضافه کرد و گفت: فرزندم! در ارزش آنها همین قدر بس که بعضی از آن اموال سالانه بین 24000 تا 70000 درهم درآمد داشته است.(2) .
(1) التفسیر الکبیر، فخر رازی، ج 32، ص 124؛ مجمع البیان، ج 10، ص549.
(2) سفینة البحار، شیخ عباس قمی، ج7، ص 45؛ بحارالانوار، ج29، ص123، ح 5.