پیامبر صلی اللّه علیه و آله به دختران عبدالمطلب و زنان مهاجر و انصار فرمود:
فاطمه علیها السلام را همراهی کنید! شادی کنید! شعر بخوانید، تکبیر زنید، و خداوند را ستایش کنید و مبادا سخنی بگویید که خداوند راضی نباشد، (7)
ناگهان صدای دایره از مجلس بلند شد و پیامبر صلی اللّه علیه و آله آن را شنید، پرسید این صدای چیست؟ ام سلمه گفت: ای رسول خدا! اسماء دایره می زند! با این کارش می خواهد فاطمه علیها السلام را شاد کند تا مبادا احساس بی مادری کند.
پیامبر خدا صلی اللّه علیه و آله دستش را به سوی آسمان بلند کرد و گفت: خدایا! همان گونه که اسماء دخترم را خوشحال می کند، در قلب او شادی افروز!
سپس اسماء را صدا زد و فرمود: صدای دف تو چه معنایی دارد؟ گفت: نمی دانم ما فقط می خواهیم شادی بیافرینیم. فرمود: مواظب باش موسیقی آن ناسزا نباشد. (8)
(7) مناقب، ج 3، ص 354.
(8) دعائم الاسلام، ج 2، ص 206، ح 752.
مرحوم ابن شهر آشوب میگوید: پیامبر صلی اللّه علیه و آله خود شخصا وارد مجلس زنانه شدند و دستور دادند دف نواخته شود "و دخل حجره النساء و امر بضرب الدف" (مناقب؛ ج 3، ص 351) در اینکه زدن دف در عروسی مانعی ندارد روایات فراوانی است، پیامبر صلی اللّه علیه و آله بارها سفارش کردند و فرمودند : "فرق بین النکاح و السفاح بالدف"؛ فرق ازدواج و زنا، زدن دف است.
لذا بعضی از فقها نواختن دایره، را در عروسی بلا اشکال دانستهاند. رجوع کنید به: شرح لمعه، ج 1، ص 273؛ جواهر، ج 22، ص 49. و در مورد روایات مراجعه کنید به بحارالانوار، ج 103، ص 217، ح 15؛ ص 275، ح 32؛ ج 19، ص 109.